Veilige voerhekken voor je koeien in de stal

Een koe wat veel melk geeft, moet ook onbeperkt ruwvoer kunnen eten. Een koe gaat uit zichzelf vaak wel 10 keer op een dag naar zijn voer toe. Het is handig als elke koe een eigen voederplaats heeft. Dit geeft rust bij je koeien omdat ze niet te maken krijgt met verdringing zoals bij een voerbuis. Wanneer je grootvee en kalveren hebt wil je de stalinrichting zo veilig mogelijk maken en daarom is een voerhek koeien een slimme keuze. Een gezonde koe staat per dag wel 6 uur aan een voederplaats en heeft een normale opname aan ruwvoer van 30 tot 50 kilo nodig. Best wel veel dus.

Een Zweeds voerhek voor grote koeien met hoorns

Wanneer je in het bezit bent van grote koeien en dieren met horens, dan is een Zweeds voerhek een aanrader. Deze voerhekken zijn wat steviger en ook robuuster en kunnen dus ook meer hebben. Je kunt het Zweeds voerhek in zelfsluitend of niet zelfsluitend kopen. Het hek heeft geen bovenbuis, waardoor je zelf ook makkelijk door het hek heen kan stappen. De standaardlengte van het Zweeds voerhek is 320 cm en elk hek heeft plek voor 5 vreetplaatsen.

De grootte van een voerhek

De grootte van je koeien is erg belangrijk bij het aanschaffen van een voerhek. De vreetbreedte moet minimaal 65 centimeter zijn, maar er wordt vaak voor 75 cm gekozen. Wanneer je voerhek te klein is of je voerhek is te laag gemonteerd dan kunnen je koeien last gaan krijgen van beschadigingen aan de nek en dat is iets wat je moet voorkomen. 

De veiligheid van je dieren garanderen

Wanneer je de veiligheid van je dieren belangrijk vind dan kan je kiezen voor een veiligheids voerhek. Deze voerhekken zorgen voor extra veiligheid bij je koeien. Wanneer een koe uitglijdt dan kan deze zijn kop terugtrekken uit de onderste opening. Het voordeel hiervan is dat de koe niet eerst hoeft op te staan. Je voorkomt hiermee dat je dieren zichzelf kunnen ophangen. De hoogte van deze veiligheidsvoerhekken is rond de 105 cm dus je koeien zullen ook geen beschadigingen in hun nek krijgen. Door het extra grote kopgat kunnen je dieren op een makkelijke manier bij hun voer. Voerhekken kan je makkelijk online bestellen. Je kan hierbij kiezen voor nieuwe of gebruikte voerhekken. Ook de montage onderdelen zijn online meestal wel te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *