boot in de haven

Just Marine

Bij Just Marine kun je als bootbezitter terecht voor vragen over onderhoud én voor onderhoud aan jouw boot. Heeft je boot waterschade opgelopen of is de buitenboordmotor onder water geweest? Ook dan kun je terecht bij Just Marine. Let er wel op dat waterschade aan boot en motor zo snel mogelijk moet worden behandeld én gerepareerd. Het is namelijk zo dat water uit een motor direct moet worden verwijderd om grotere schade te voorkomen. Een buitenboordmotor die onder water is geweest zou binnen een uur weer moeten draaien. Je mag een buitenboordmotor die onder water is geweest nooit in de zon of bij een kachel drogen. Zeker niet wanneer deze in zout water heeft gelegen. Het zout kan zich dan op motoronderdelen vastzetten waardoor de schade alleen maar groter wordt. Maak direct een afspraak met een specialist zoals bijvoorbeeld Just Marine en voorkom meer schade!

Een boot kopen of verkopen? Kijk eens bij Just Marine

Wanneer je graag vaart en zelf een boot wil gaan kopen is het zaak je goed te oriënteren. Wil je een nieuwe boot en wat mag deze dan gaan kosten? Of koop je toch liever een tweedehands boot? Maar hoe weet je dan dat deze tweedehands boot goed is? En hoe zit het met de motor en de garantie? Wat is het budget dat je hebt voor de aanschaf van een boot? Hoe vaak ga je varen? Voor antwoord op al je vragen kun je terecht bij een specialist in (tweedehands) boten, bijvoorbeeld bij Just Marine. Besluit je om een tweedehands boot aan te schaffen via Just Marine krijg je in elk geval een jaar vaar garantie, ook op de motor. Voor je de boot daadwerkelijk mee krijgt wordt deze eerst zorgvuldig nagekeken en de motor krijgt een grote onderhoudsbeurt.

Onderhoud van je buitenboordmotor zorgt voor langere levensduur

Heeft jouw boor een buitenboordmotor dan is het onderhoud van deze motor belangrijk. Je laat je auto ook jaarlijks onderhouden en met name de motor van je auto. Dit doe je omdat je niet stil wil komen te staan onderweg. Dat geldt ook voor een buitenboordmotor. Om niet onderweg stil te komen liggen is onderhoud aan de buitenboordmotor dus cruciaal. Voor degelijk onderhoud aan een buitenboordmotor zul je, net als voor onderhoud aan je auto, naar een specialist moeten zoals bijvoorbeeld de specialisten van Just Marine.

Je buitenboordmotor winterklaar maken

Zolang het mooi weer is kun je met de boot het water op. Zodra de temperaturen zakken en het vaker slecht dan goed weer is ligt de boot stil. Heb je een stalling waar je de boot laat overwinteren, ook dan is het belangrijk om vooraf de motor winterklaar te maken voordat je deze in de stalling legt. Dat kun je voor een groot deel zelf maar je kunt het ook overlaten aan een buitenboordmotor specialist bijvoorbeeld aan de monteurs van Just Marine. Zij zorgen er dan voor dat motorolie en bougies worden vervangen. Indien nodig vervangen ze ook het oliefilter en ze vervangen zeker de olie uit het staartstuk. Zo ben je verzekerd van goed onderhoud en kun je volgend jaar weer heerlijk zorgeloos genieten van je boot. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *