Is een jethelm met klassiek karakter geschikt voor jou?

Wanneer je op zoek bent naar een motorhelm zijn er verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Een van deze soorten is de jethelm. Deze helm is niet voor alle soorten rijstijlen geschikt en heeft een aantal unieke eigenschappen. Dit heeft vooral te maken met de vormgeving van een jethelm. Je kunt het beste kiezen voor een jethelm met klassiek karakter wanneer je vaker met lagere snelheden rijdt. De jethelm heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere motorhelmen. Daarnaast is een jethelm verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Hierdoor is er keuze genoeg en kun je altijd een helm vinden die perfect bij jou past. In deze blog lees je meer over de eigenschappen van een jethelm.

Vrij gezicht tijdens het motorrijden

Wanneer je een bril draagt kan een jethelm een goede uitkomst zijn. Dit komt door de open structuur van de helm. Dit maakt het voor brildragers een fijne helm om te dragen tijdens het rijden. Daarnaast kun je met een jethelm van Motorkleding Store gemakkelijk communiceren met eventuele passagiers of andere rijders waar je mee rijdt. Een nadeel van de open structuur van de jethelm is dat het bij hogere snelheden kan zorgen voor een harde ruis in de oren door de wind. Daarnaast kunnen er vuiltjes of neerslag in de ogen komen.

Geschikt voor rijden met lagere snelheden

De jethelm is vooral geschikt voor rijders die vaak met lage snelheden rijden. Bij lage snelheden heb je als motorrijder minder snel te maken met opstuivend vuil vanaf de weg of harde windvlagen langs het gezicht. Wanneer je vaker met hoge snelheden rijdt kan het verstandig zijn om een motorhelm te kiezen die vooral een beschermende en dichte structuur heeft. Bij lage snelheden vormt neerslag geen groot probleem. Wanneer je overweegt om een jethelm aan te schaffen is het handig om na te gaan of je lichte windvlagen en een beetje regen in het gezicht erg storend vind. In dit geval kun je beter kiezen voor een helm met vizier.

Lichtgewicht helm

In tegenstelling tot andere motorhelmen is de jethelm erg licht. Hierdoor neemt het comfort en gebruiksgemak van deze helm toe. Door het lichte gewicht van de helm kun je de helm gemakkelijk op en af zetten. Daarnaast voel je bijna niet dat je een motorhelm draagt. Wanneer je op zoek bent naar een motorhelm met vooral veel comfort kan een jethelm de juiste keuze zijn.

Genoeg keuze

Door de verschillende soorten jethelmen heb je meer dan genoeg soorten waar je uit kunt kiezen. Hierdoor is er voor ieder wat wils. Laat je inspireren door de verschillende soorten jethelmen die verkrijgbaar zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *