Tips om wintersportklaar te zijn:

 

Tip 1: Fysieke voorbereiding

Voor de voorbereiding op wintersport zijn een aantal factoren van belang: uithoudingsvermogen, verminderen van blessuregevoeligheid, kracht en de kracht van je core. Als eerste en belangrijkste het uithoudingsvermogen, een skiër verbrandt gemiddeld 450 calorieën per uur, afhankelijk van intensiteit, dit is ook het makkelijkste probleem om op te lossen. De weken voor vertrek is het makkelijk om een beetje extra training in het dagelijks ritme te krijgen af en toe hardlopen of stevig doortrappen op de fiets zijn hiervoor goede opties. Mocht je hiervoor interesse hebben in wat nieuwe sportkleding, e-kortingscode.nl heeft hiervoor op het moment acties lopen met een voucher voor Nike en een coupon voor Adidas waarmee je het een en ander kan besparen.

Tip 2: Gear up!

Afhankelijk van waar de reis heengaat is het belangrijk om rekening te houden met het weer, in dit geval is hoger vaak kouder, om deze reden is het dus belangrijk om vooraf rekening te houden met of je gaat wintersporten op een gletsjer of in winterberg. Naast hoger = kouder geldt er ook hoger = meer wind en voor deze problemen geldt het aloude gezegde “laagjes, laagjes”. In principe voor ik de berg op ga zorg ik dat ik al deze laagjes aangevinkt heb:

Base-layer, denk aan skisokken en thermo- ondergoed met lange mouwen en pijpen,

Mid-layer, bijvoorbeeld een fleece of een dunne wollen trui, belangrijk is dat als je gaat lunchen op de piste het lichaam een beetje de kans krijgt om te ademen.

Outer-layer, sleutelwoord: Gore-Tex, van belang is hier dat er zoveel mogelijk waterdichtheid meegepikt wordt, als je halverwege de dag al nat en koud bent van een valpartijtje heb je hier de rest van de dag last van.

We hopen dat je komend wintersportseizoen met deze info beter voorbereid de berg op kan, namens ons, veel wintersportplezier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *