5 voordelen van fietsen naar je werk

man riding bicycle in silhouette painting

Ruim anderhalf miljoen mensen pakken regelmatig hun fiets om naar werk te gaan. Bij mooi weer is de hoeveelheid fietsers natuurlijk aanzienlijk hoger als bij slecht weer. Zit je te twijfelen om een nieuwe fiets aan te schaffen om vaker naar je werk te fietsen, maar je bent nog niet helemaal overtuigt? Dan zijn hier 5 voordelen van fietsen naar werk die je misschien toch nog extra kunnen overtuigen om toch vaker de fiets te pakken in de toekomst.

Voel je fitter

Door elke ochtend de frisse lucht in te gaan en een stukje te fietsen wordt je fitheid gemiddeld verhoogd met 13%, wat vergelijkbaar is als regelmatig sporten.

Bespaar tijd

Nederland is echt een fietsland, overal zijn fietspaden en al het verkeer is gewend aan fietsers. Je staat hierdoor nooit vast in het verkeer, wat je veel tijd kan besparen. Wanneer je binnen de stad werkt, ben je vaak door je fiets te pakken veel sneller op je werk.

Bespaar geld

Fietsen is verre weg de goedkoopste manier van reizen in ons land. Je hebt geen kosten van het openbaar vervoer en je hoeft geen wegenbelasting of benzine te betalen. Het aanschaffen is een eenmalige investering, maar deze investering verdien je dus al snel terug door de kosten die je bespaart.

Denk aan de toekomst

Fietsen is vele malen beter voor het milieu als het pakken van een auto. Het pakken van je fiets in plaats van de auto is dus een goeie manier om je bijdrage te leveren aan een duurzame winkel.

Opkomst van de e-bike

Steeds vaker zie je elektrische fietsen of e-bikes op de weg. De elektrische fietsen helpen je een handje tijdens het fietsen en zorgen ervoor dat je nog sneller bent. Ze worden steeds betaalbaarder en zijn er in verschillende soorten en maten.

Deze voordelen moeten je wel overtuigd hebben om vaker een fiets te pakken. Heb je nog geen fiets? Schaf er dan snel eentje aan! Er zijn verschillende soorten fietsen en is voor iedereen wel wat. De ene wil een fiets van topkwaliteit, bijvoorbeeld een van de Cannondale fietsen en de ander neemt genoegen met een oude tweedehands fietsen van marktplaats. Weet je niet welke fiets bij jou past dan kan je altijd langskomen bij Fietsenwinkel Utrecht voor persoonlijk advies en testritjes, zo weet je precies wat je koopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *