Hoe kies ik de juiste meisjesfiets?

Er is bijna niets leuker dan uw dochtertje blij door de straat te zien fietsen op een nieuwe fiets. Apetrots laat ze haar mooie fiets zien aan de buurt. Het kiezen van een meisjesfiets is voor de meeste ouders echter niet eenvoudig. Meisjes kunnen namelijk behoorlijk kritisch zijn. Bovendien moet de fiets aan allerlei veiligheidseisen voldoen. Hoe kiest u de juiste meisjesfiets?

Meisjesfiets kopen
Veel meisjes zijn al vanaf jonge leeftijd best kritisch. Ze willen bijvoorbeeld dezelfde fiets als die hun vriendinnetjes hebben. Maar wat als deze fiets nu binnen uw gewenste prijscategorie valt? Een goedkope of tweedehands fiets hoeft niet perse slechter te zijn. Het belangrijkste is dat een meisjesfiets beschikt over goed werkende onderdelen, zoals remmen, verlichting en een spatbord.

Grootte van de fiets
Minstens zo belangrijk als de onderdelen is de grootte van de fiets. Kinderfiets.org heeft fietsen voor zowel kleine als grote meisjes beschikbaar. Voor de allerkleinsten zijn er zelfs fietsen vanaf 10 inch. De grootste meisjesfietsen zijn 28 inch, en geschikt voor meisjes van 12 jaar en ouder. Dit heeft betrekking op de wielmaat. Het is zeer belangrijk om rekening te houden met de grootte van een fiets. Daarmee gaat uw dochtertje namelijk veilig de weg op. In principe kunt u het volgende schema hanteren:

Leeftijd Wielmaat (inch)
2 tot 4 jaar 12.5
4 tot 6 jaar 16
4 tot 8 jaar 20
5 tot 9 jaar 22
8 tot 10 jaar 24
12 jaar 28

 

Allerlei soorten meisjesfietsen
De meisjesfietsen van Kinderfiets.org zijn te koop in allerlei soorten en maten. Zo vindt u in het assortiment onder andere oma fietsen en cruiserbikes. De Boulevard D18sp in de mooie kleur blauw is bijvoorbeeld echt een aanrader. Het is een fiets van 28 inch, dus geschikt voor meisjes van 12 jaar en ouder.

Op zoek naar een leuke meisjesfiets? Zoek dan niet verder! Hier vind je namelijk meisjesfietsen in allerlei soorten, maten en kleuren. Voor ieder meisje een geschikte fiets!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *