vaarbewijs halen

Een vaarbewijs halen: 5 voordelen van het hebben van een vaarbewijs

Als je graag op het water vertoeft, vraag je je misschien af of het de moeite loont om je vaarbewijs te halen. Het antwoord is een volmondig “ja!” Er zijn veel voordelen aan het hebben van een vaarbewijs, en in deze blog post zullen we slechts vijf van hen bespreken. Van meer veiligheid tot meer privileges op het water, er zijn genoeg redenen om vandaag nog een vaarbewijs te halen. Blijf lezen voor meer informatie!

Voordeel 1: je wordt een veiliger booteigenaar

Dit is misschien wel het belangrijkste voordeel van allemaal. Wanneer je een vaarbewijs heeft, ben je verplicht om een veiligheidscursus te volgen. Deze cursus behandelt alles, van het omgaan met de boot tot navigatie en noodprocedures. Aan het eind van de cursus zul je veel beter begrijpen hoe je een boot veilig moet bedienen. En zoals we allemaal weten, is veiligheid altijd prioriteit nummer één als je op het water bent.

Voordeel 2: je hebt meer privileges op het water

Op veel plekken mag je met een vaarbewijs een boot zonder toezicht besturen. Dit betekent dat je met je boot het water op mag wanneer je maar wilt – je hoeft geen vriend of familielid met een vaarbewijs te zoeken om mee te gaan.

Voordeel 3: je kunt boten huren zonder kapitein

Als je een boot voor een dag wilt huren, moet je meestal ook nog een kapitein inhuren. Maar als je een vaarbewijs hebt, kun je dit vaak omzeilen vereiste. Dit kan jou veel geld besparen, vooral als je van plan bent een boot voor meerdere dagen te huren.

Voordeel 4: Je kunt een boot charteren zonder kapitein

Het charteren van een boot is vergelijkbaar met het huren van een boot, maar meestal voor een langere periode. En net als bij huren, moet je meestal een kapitein inhuren als je geen vaarbewijs hebt. Maar als je wel een vaarbewijs hebt, kun je een boot charteren zonder kapitein – en dat kan je nog meer geld besparen.

Voordeel 5: Je kunt lid worden van een vaarclub of een club beginnen

Er zijn veel watersportclubs in het land die leden korting geven op bootverhuur, charters, en zelfs verzekering. Sommige clubs bieden ook andere voordelen, zoals toegang tot exclusieve evenementen en zones die alleen voor leden toegankelijk zijn. En als je een vaarbewijs hebt, kun je zelf jouw eigen club oprichten!

Zoals je ziet zijn er veel voordelen verbonden aan het hebben van een vaarbewijs. Dus als je erover denkt er een te halen, zeggen wij: ga ervoor!

Bron: nuvaarbewijs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *