Kangoeroe Joey

Waar kan je de mooiste wilde dieren spotten?

Hoewel je de meeste dieren natuurlijk ‘gewoon’ in de dierentuin kan zien, is het veel bijzonderder om ze in hun natuurlijke omgeving te zien. In het wild kunnen dieren zichtzelf zijn. Ze zijn levendiger, actiever en met name natuurlijk vrijer. Dus hou je veel van dieren, en ben je benieuwd waar ter wereld je de mooiste en meest unieke dieren kan spoten? Wij hebben een aantal van de meest indrukkende plekken voor wildlife spotting op een rijtje gezet.

1) Ecuador

Er zijn weinig plekken op aarde die het rijke dierlijke leven op de Galápagoseilanden in Ecuador kunnen evenaren. De Galápagoseilanden hebben altijd volledig geïsoleerd in de oceaan gelegen, waardoor zich er een unieke, kleine wereld van flora en fauna heeft kunnen ontwikkelen. De eilanden staan bekend om hun gigantische reuzenschildpadden, de indrukwekkende zee-iguana’s en de malle blauwvoetgenten. Op de eilanden overheerst de natuur, en de meeste dieren zijn niet bang voor mensen.

2) Australië

Australië telt zo’n 170 soorten typen slangen, waaronder een groot deel van de top 25 meest dodelijke exemplaren. Gelukkig telt het land daarnaast ook talloze meer aaibare dieren, zoals de indrukwekkende kangoeroe, de aandoenlijke koala en de prachtige kookaburra, ook wel de lachvogel genoemd. In de Outback zijn daarnaast verschillende hagedissen te vinden – van kleine exemplaren tot monsters van 2,5 meter – en dingo’s, wallaby’s en wombats vinden er ook hun thuis. Het aanbod aan wilde dieren in Australië is even groot als het land zelf.

3) Indonesië

Sumatra en Kalimanten hebben één belangrijke gedeelde eigenschap: de eilanden vormen samen het leefgebied van de orang-oetan. Deze vriendelijke mensapen zijn nergens anders ter wereld te vinden, en kunnen op de eilanden – voorzichtig – in het wild bewonderd worden. Aan de andere kant van het land, op de Kleine Soenda-eilanden, vindt je de eveneens indrukwekkende komodovaraan, de grootste hagedis op aarde. Sommige komodovaranen kunnen wel drie meter lang worden.

4) Oeganda

Het Bwindi Impenetrable National Park telt ongeveer de helft van ’s werelds gorilla’s. De gorillafamilies die in de jungle wonen worden nauwlettend in de gaten gehouden om hen te beschermen, maar als reiziger mag je ook onder begeleiding een kijkje nemen. Naast gorilla’s wonen er verschillende apensoorten in de jungle, en is er een scala aan vlinders en vogels te vinden. De afgelegen jungle biedt voor hen een veilig thuis.

5) Nieuw-Zeeland

Op het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland ligt het kleine plaatsje Kaikoura. Kaikoura is dé plek om van het wilde dierenleven in Nieuw-Zeeland te genieten. Je spot er met gemak duizenden zeehonden langs te kust, en ook potvissen, bultruggen, dolfijnen en orka’s steken er regelmatig hun kop op. Een wandeling over het schiereiland, langs de Kaikōura Peninsula Walkway, belooft een onvergetelijke ervaring te zijn voor elke dierenliefhebber.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *