fall

Buitenactiviteiten voor tijdens de herfst

Het wordt al snel donker buiten. Het regent en de bladeren vallen van de boom. Ja, we zitten midden in de herfst. We maken ons klaar voor de koude en natte periode. De vraag is wat we allemaal kunnen doen in deze periode. Betekent dat, dat we niet meer naar buiten kunnen? Integendeel! Juist in deze periode kunnen we heel veel leuke dingen ondernemen in de natuur!

Een boswandeling is goud waard

Je kan natuurlijk een ouderwetse boswandeling maken, dat is altijd een goede optie. Een boswandeling klinkt zo simpel en saai. Uiteindelijk doe je niets bijzonders. Maar daar gaat het niet om. Uiteindelijk is de kunst van het lopen in het bos om je volledig te ontspannen. Niet teveel denken en doem, maar vooral gewoon met je gezelschap rondlopen in het bos en genieten van de geuren, de kleuren en het uitzicht van de natuur. Dat is wat een boswandeling in de herfst zo bijzonder maakt. Natuurlijk kan het wel eens voorkomen dat het gaat regenen in deze periode. Laat je daardoor niet afschrikken om het bos op te zoeken. Toen ik in het bos liep met mijn vrienden begon het ineens ontzettend hard te regenen en te waaien. Ik kwam helemaal doorweekt thuis aan. Ik dacht, dit gaat mij niet nog een keer gebeuren.

 Ik heb toen een Plushop paraplu aangeschaft. Dit is dus een paraplu van de webshop Plushop, waar ik via de telefoon eerst uitstekend geadviseerd ben voordat ik een paraplu heb gekocht maar er zijn nog meer opties. Je kan ook lekker met de kinderen naar een buitenspeeltuin. Wees ook lekker creatief met de kinderen. 

Activiteiten samen met de kinderen

Maak bijvoorbeeld samen met de kinderen een herfstkrans voor aan de deuren. Appels plukken is ook altijd leuk. En ouderwets kastanjes en eikels zoeken is ook nog altijd populaire onderen de jonkies. Ik ken nog wel een leuk trucje om net iets meer van de natuur te zien. Neem een spiegeltje mee het bos in. Kijk bijvoorbeeld eens onder een paddenstoel. Zo zie je net iets meer van de natuur.

Activiteiten voor volwassenen

Voor de meer volwassenen zij er ook natuurlijk ook genoeg opties om je te vermaken in de natuur tijden het herfstseizoen. Hardlopen in de natuur is in de herfst heel fijn. Je zet net iets meer kleur om je heen en de geur van de herfst geeft een fijn gevoel. Neem je wederhelft mee het bos om te picknicken. Je kan ook samen klimmen in het klimbos met vrienden. Naderhand hebben we een hapje gegeten bij een Restaurant in Almelo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *