Naar buiten om te tafeltennissen

Tafeltennis is al weer een tijdje aan een opmars bezig. Sinds een paar jaar zien we dat de tafeltennistafel ook een populair artikel is bij veel bedrijven. Bij sommige vacatureteksten die je online tegenkomt staat een pingpongtafel zelfs vermeld als een soort secundaire arbeidsvoorwaarde. 

Maar niet alleen op kantoor wordt er meer getafeltennist. Ook in de horeca plaatsen steeds vaker bars en restaurants een tafeltennistafel in hun etablissement. Andere horecagelegenheden bouwen rondom het tafeltennis zelfs een heel concept. Zo zijn er al pingpongbars in Amsterdam en Utrecht.

De tafeltennissport is niet alleen in Nederland aan een opmars bezig, maar het is een trend die we inmiddels wereldwijd zien. Zeker tijdens de coronacrisis waren de tafeltennisartikelen niet aan te slepen. Omdat tafeltennis zo laagdrempelig is, kopen veel mensen tafeltennisbatjes of een tafeltennistafel voor in de tuin. Op het moment dat iedereen min of meer gedwongen werd om thuis te blijven en de sportscholen dicht bleven, wilde iedereen toch in beweging blijven en zelf zorgen voor vermaak. Natuurlijk heeft niet iedereen binnen plaats voor een pingpongtafel, maar er zijn wel veel tuinen in Nederland en dan is een tafeltennis outdoor de perfecte oplossing. Let er wel op dat je een indoor tafeltennistafel niet buiten laat staan, want daar zijn de bladen niet voor gemaakt. Andersom kan natuurlijk wel. Met de tafeltennistafels met de speciale buitenbladen kan in de winter ook gewoon binnen in de garage worden gespeeld. 

Misschien let je er niet zo op, maar in Nederland staan heel veel tafeltennistafels vrij in de buitenlucht. In elke wijk kun je inmiddels wel een potje pingpong spelen als je wilt. Dit zijn meestal betonnen tafels, die wel tegen een stootje kunnen en hufterproof zijn. We weten zeker, dat als je buiten op tafeltennistafels gaat letten, je verbaasd zal zijn hoeveel er overal staan.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *