Mountainbike fietsen

Tips voor je mountainbike vakantie

Als je de afgelopen maanden vaak naar buiten hebt gekeken dan zou je niet denken dat het ooit nog droog wordt. Toch komt de zomervakantie elke dag weer een stukje dichterbij en moeten veel mensen gaan beslissen wat ze dit jaar op vakantie willen gaan doen. Zelf heb ik afgelopen jaar een geweldige mountainbikevakantie in Oostenrijk gehad en ik wil je in dit blog graag een paar praktische tips geven.

Plan niet direct je hele vakantie

In Oostenrijk zijn in elk dorp genoeg hotels en slaapgelegenheden. Het is daarom niet nodig om voor de vakantie alle hotels en appartementen al te boeken. Als je de intentie hebt om zonder verplichtingen rond te gaan trekken dan kan dit een zeer beperkende factor zijn. Zelf heb ik het zeer prettig ervaren om volledig vrij te zijn in de keuze wanneer en hoe lang je plaats bezoekt. Bevalt een plek je niet, dan kun je zo weer een berg verder afreizen en als het ergens wel mooi of gezellig is dan boek je zo nog een paar dagen bij.

Bespaar niet op je mountainbike

Mountainbiken in Oostenrijk is niet te vergelijken met het uitoefenen van deze sport in Nederland. De bergen zijn natuurlijk veel hoger en het materiaal zoals de remmen, de ketting en de banden hebben veel meer te lijden. Ik raad je dan ook aan om je mountainbike die je mee wilt nemen goed te laten controleren bij een speciaalzaak. Zelf heb ik mijn fiets laten controleren door een fietsenwinkel in Hengelo. De monteur was een zeer ervaren mountainbiker die zelf al meer dan 20 fietsvakanties op zijn naam heeft staan. Hij heeft de mountainbike voor mij afgesteld en ik heb er de hele vakantie goed op kunnen fietsen. Ik adviseer je om naar een vakman te gaan, want het laatste wat je wilt is boven op een berg staan zonder functionerende remmen.

Zorg ervoor dat je leuke routes hebt

Op internet zijn veel routes te vinden, maar vaak weten de lokale mensen pas echt de mooiste routes. Wees dan ook niet bang om de hoteleigenaar of de lokale fietsenwinkel te vragen naar de mooiste mountainbikeroutes van dat gebied.

Bescherm jezelf tegen insecten

In het buitenland kunnen zeer veel vervelende en gevaarlijke insecten zitten. In Oostenrijk hebt ik zelf veel last gehad van muggen. In de avond zaten we vaak aan het meer waar zeer veel muggen rondvlogen. Ik heb in Oostenrijk in een outdoorwinkel dan ook mugwerende kleding gekocht, omdat ik elke dag bijna 3 tot 4 muggenbeten opliep. Mugwerende kleding zorgt ervoor dat muggen (en andere insecten) je niet kunnen steken, omdat ze verlamd raken zodra ze in contact komen met de kleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *