Tips om jezelf warm te houden tijdens wintersport

Wintersport! Voor veel mensen het hoogtepunt van het jaar. Lekker een weekje op latten de bergen in en daarna volop feesten in de après ski. Dit klinkt natuurlijk allemaal hartstikke leuk, maar iets dat minder leuk kan zijn op wintersport is de kou. Je begeeft je immers op grote hoogte in de sneeuw, waar het geen geheim is dat het enorm koud kan zijn. Gelukkig kun je jezelf hierop kleden! Met de tips van deze blog heb jij het nooit meer koud op de piste!

Laagjes zijn essentieel

Een goede basis voor je wintersport outfit is uiteraard het thermo ondergoed. Hier bovenop ga je in verschillende laagjes werken. Hierbij moet je denken aan het drie lagen systeem! De eerste laag zorgt ervoor dat je huid droog en comfortabel blijft, de tweede laag zorgt voor de afvoer van je transpiratievocht en voor isolatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fleece trui. De derde laag is de buitenlaag en die beschermt tegen regen, sneeuw en wind. Dit is je ski-jas! 

Een wollen trui

Je kledingkeuze is zoals hierboven genoemd werd, dus een extreem belangrijke keuze. Een goede trui is een must en dus kun je het beste voor een wollen trui gaan. Wol is namelijk veel warmer dan katoen en is een goede isolator. Wol is bestend tegen zeer uiteenlopende temperaturen en houdt je lichaamstemperatuur dus ook goed op pijl als het extreem koud is. Kijk snel op de website van CheapOutdoor voor een aanbod aan goede, warme wollen truien!

Makkelijk kunnen bewegen

Op wintersport ben je natuurlijk actief bezig, dus wil je je ook makkelijk kunnen bewegen. Pas je wintersportkleding daarom ook altijd even van tevoren, zodat je zeker weet dat je je lekker gaat voelen in je outfit en zonder zorgen de piste af kan scheuren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *