Nuwara Eliya

Op vakantie in Nuwara Eliya

Wanneer je aan vakantie denk, denk je vaak ook aan lekker weer en mooie plekken waar je heen kan gaan. Neem bijvoorbeeld Nuwara Eliya op het mooie Sri Lanka. Dit is een mooi klein dorpje waar je zeker je vakantie kunt doorbrengen. Wel moet je dan goed kijken wat je allemaal wilt gaan doen. Het eerste wat je op zal vallen is dat er veel thee velden zijn. Dit zal letterlijk zijn wat de naam zegt. Een groot veld waar thee wordt verbouwd. De rede dat dit zo is komt door de Engelse. Toen in de tijden dat het nog was gekoloniseerd hebben de Engelse hier hun thee oogst van gemaakt. Het klimaat is namelijk bijna perfect om alles te snel mogelijk te laten groeien en natuurlijk ook zo goed mogelijk te laten groeien.

De natuur

Wanneer je dan naar de natuurlijk gaat kijken zie je ook dat je het Horton Plains National Park niet kan missen, helemaal niet wanneer je een natuurliefhebber bent. Dit ligt namelijk in de buurt van Nuwara Eliya en je zult ook snel zien dat het zeker de moeite waarde is. Eigenlijk heeft het ook geen uitleg nodig waarom dit de moeite waard is. Het staat namelijk op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier kom je ook niet zomaar op te staan. Een van de dingen waar het bijvoorbeeld bekend om staat zijn de vogelsoorten die je alleen hier tegenkomt. Als vogelspotter is dit dan natuurlijk een droom die uitkomt.

Nuwara Eliya

Hoelang moet je gaan?

Wanneer je dan naar Nuwara Eliya gaat wil je ook dat je alles kunt zien wat ze hier aanbieden. Hoelang heb je dan ongeveer nodig? Dat verschilt natuurlijk, wanneer je alles wilt zien zul je wel een paar weken nodig hebben, maar om echt alle trekpleisters te bezoeken heb je aan twee weekjes wel genoeg, maar je zult ook zien dat het nooit zal vergeten en je hier prima drie weken kunt zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *