Mountainbiken in de Ardennen omgeving Durbuy

Een prachtig gebied om te mountainbiken op een paar uur rijden vanaf Nederland

Bewegen en sporten is niet alleen gezond, maar voor veel mensen een geliefde activiteit. Er zijn er dan ook duizenden die zelfs een vakantie of een trip combineren met het uitoefenen van een sport. Fietsen en mountainbiken in het bijzonder is hier een goed voorbeeld van. Nederland kent zeer veel mountainbikers die er maar al te graag op uit gaan op de fiets.

Het woord mountainbike verraad waar deze sport vooral voor bedoeld is en waarom Nederland niet altijd de beste plek is om dit uit te oefenen, omdat je eigenlijk het liefste deze sport wil beoefenen in een gebied dat niet helemaal vlak is. Gelukkig ligt er op slechts enkele uren rijden van Nederland een prachtig gebied waar je fantastisch kan mountainbiken, namelijk in de omgeving van Durbuy in de Ardennen. Mountainbiken Ardennen is ideaal voor iedere fietsfanat.

Het gebied rondom Durbuy biedt adembenemende mountainbike tochten

De keuze voor het gebied rondom Durbuy in de Belgische Ardennen is eigenlijk een zeer eenvoudige, want er zitten diverse voordelen verbonden aan een bezoek aan dit gebied om te mountainbiken. Op de eerste plaatst zijn er wel tientallen adembenemende mountainbike tochten te fietsten die goed aangegeven zijn en waarvan de routes makkelijk te vinden zijn via het internet of bij een van de VVVs of campings in het gebied rond Durbuy. Een bijkomend voordeel, is dat er tochten te vinden zijn voor vrijwel alle niveaus en dat het landschap ook afwisselend is, van gloeiende heuvels tot meer bergachtig gebied wat zorgt voor een grote diversiteit.

Tip: MTB weekend Ardennen – Mountainbike vakantie Ardennen

Mountainbiken in de Ardennen biedt vele praktische voordelen

Het feit dat de Ardennen slechts een paar uur rijden zijn vanaf Nederland, maakt het natuurlijk niet alleen geschikt voor een lange mountainbike vakantie maar geeft ook de mogelijkheid om er kort een midweekje of lang weekend tussenuit te gaan om te fietsen in dit prachtige gebied. Het gebied rondom Durbuy is zeer goed voorbereid op outdoor vakantiegangers, zonder dat het direct als heel toeristisch bestempeld hoeft te worden.

Er zijn diverse accommodaties beschikbaar in het gebied van hotels in de dorpen tot vakantiewoningen en kampeerplekken op een van de mooie campings gelegen aan de rivier. De meeste campings en ook dorpen hebben een fietsenmaker, waar eventueel de mountainbike gerepareerd kan worden indien nodig en er ook de mogelijkheid bestaat om fietsen te huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *