Langer genieten in de tuin

Het einde van de zomer is helaas alweer in zicht. Je merkt nu al dat het in de loop van de avond steeds sneller afkoelt. Hierdoor ga je toch weer sneller binnen zitten en dat is eigenlijk zonde. Om langer van een frisse zomeravond te kunnen genieten zou je een tuinhaard kunnen overwegen. Een tuinhaard zorgt net voor dat extra beetje warmte en bovendien brengt het knisperende vuur een gezellige sfeer in de tuin.

De tuin als verlengstuk van woonkamer
Vandaag de dag wordt de tuin steeds vaker gezien als het verlengstuk van de woonkamer en daarin mag een tuinhaard dan ook zeker niet ontbreken. Met een tuinhaard haal je een echte eyecatcher in de tuin. Ga gezellig met je vrienden en familie om de haard zitten en geniet van de warmte en de geur van brandend hout. Wat is nu gezelliger dan op traditionele wijze hout stoken in een prachtige tuinhaard? Het voordeel is dat je hierdoor ook in de herfst en winter nog volop kunt genieten van je tuin. Maar ook op de momenten dat je de warmte niet nodig hebt, maakt het je tuin extra gezellig.

Barbecueën op tuinhaard

Houd je van de gezelligheid van vuur, maar wil je ook graag zo nu en dan eens barbecueën in de zomer? Dat kan met een tuinhaard die voorzien is van een grill- of barbecuerooster. Gril het beste vlees en de lekkerste groenten op de barbecue en ga daarna lekker na borrelen rondom het gezellige haardvuur.

Tuinhaard aansteken
Het aansteken van een tuinhaard hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zet wel je eigen veiligheid op de eerste plaats en ga vooral niet met benzine, spiritus of andere licht-ontvlambare materialen om het vuur aan te steken. Wat je wel kunt doen is eerst een aantal krantenproppen in de tuinhaard plaatsen en deze aansteken met een lucifer. Vervolgens leg je een aantal kleine en droge aanmaakblokjes op het rooster. Zodra de aanmaakblokjes goed vlam vatten kun je kleine en droge houtblokken tegen de achterwand van de tuinhaard plaatsen. Daarna kun je het vuur opbouwen met steeds grotere houtblokken.

Welke kies jij?

Wanneer je een tuinhaard wilt aanschaffen begint het natuurlijk met het maken van een keuze. Een tuinhaard kun je dus niet alleen voor de warmte gebruiken, maar ook om te barbecueën. Maar er bestaan ook andere soorten sfeermakers, zoals vuurschalen, vuurkorven en speciale sfeerhaarden voor op de tafel. Heb je interesse in een van deze sfeermakers? Kijk dan eens bij LOODS 5 in de webshop of breng een bezoek aan de winkel in Zaandam. In de winkel kun je de leuke collectie aan tuinhaarden en andere sfeermakers in het echt bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *