Laat je tuin schitteren in 5 stappen

Het zonnetje laat zichzelf langzaam maar zeker meer zien, en dat houdt in dat het tijd is om je weer volledig op je tuin te storten zodat jij, zodra de temperaturen stijgen, heerlijk kunt genieten van jouw buitenruimte. Maar waar te beginnen? Het onderhouden van je tuin is een proces dat veel tijd in beslag kan nemen. Wij nemen je mee door de 5 stappen om jouw tuin weer te laten schitteren als nooit tevoren. 

Maai het gras

Heb je een grasmat in je tuin liggen? Dan kun je beginnen met het gras te maaien. Wellicht is dat een klus waar je het meest tegenop kijkt. Maar wist je dat je met een Stiga grasmaaier de klus een stuk makkelijker maakt? Daardoor heb je minder tijd nodig, en kun je jezelf dus snel storten op andere klussen in de tuin!

Snoeien

Moet jouw struik toch echt verjongd worden, wil je dat bomen vruchten afgeven of wil je gewoonweg dat jouw tuin er weer spic en span uit ziet? Dan zul je toch echt aan de slag moeten met een snoeischaar. Door jouw heggen of struiken mooi bij te snoeien ziet de tuin er strak uit.  Je kunt zelfs je creatieve ei kwijt door kleine boompjes in een leuke vorm te snoeien. Het snoeien van bladeren en takken zorgt er ook voor dat heggen, struiken of bomen gezond blijven en nieuwe bladeren en takken makkelijker aanmaken.

Opgeruimd staat netjes

Het klinkt wellicht een beetje alsof we een open deur intrappen, maar een opgeruimde tuin zorgt voor ultieme rustmomentjes. Haal onkruid en losliggend blad regelmatig weg en zorg ervoor dat je restjes van bijvoorbeeld het snoeien van de heggen of bomen ook opruimt nadat je dat gedaan hebt. 

Genieten

Een tuin die goed onderhouden is, is leuk om naar te kijken uiteraard maar het draagt ook bij aan interne rust. Neem dus ook zeker te tijd om te ontspannen en te genieten van het resultaat na al dat harde werk. Start je dag ‘s ochtends met een heerlijke kop koffie of thee in de tuin en geniet in de middag van het zonnetje.  Een fijne, goed onderhouden tuin is echt heel belangrijk om te kunnen genieten van jouw buitenruimte. Daarnaast is een goed onderhouden voortuin ook nog eens fijn voor het straatbeeld. En, als je je tuin goed bijhoudt wordt het een steeds kleinere klus waar je minder tijd voor nodig hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *