Goedkope planten om jouw tuin te verfraaien

Het creëren van een mooie en groene tuin hoeft niet altijd duur te zijn. Er zijn verschillende goedkope planten beschikbaar die je tuin kunnen verfraaien zonder dat je bankrekening hoeft te lijden, bijvoorbeeld de laurier, zonnebloemen, en klimop. Met deze goedkope opties hoef je niet te compromissen op de schoonheid van je tuin, zelfs niet als je een beperkt budget hebt. Meer weten? Lees dan verder!

Goedkope laurier

Als je een erfafscheiding wil maken, kan je beginnen met een goedkope laurier, hiervoor kan je bij plantenkwekerij Mallens terecht. De laurier is een sterke en winterharde plant die vaak wordt gebruikt voor hagen. Er zijn verschillende soorten laurier beschikbaar, waaronder de Portugese laurier, die langzamer groeit dan zijn bekendere Hollandse naamgenoot. Dit betekent dat je minder vaak hoeft te snoeien en de plant dus minder onderhoud vergt. Bovendien blijft de Portugese laurier groen in de winter en bloeit hij in de zomer met prachtige witte bloemen. Een ander voordeel van de laurier is dat hij heerlijk ruikt, wat je tuin een extra dimensie geeft.

Klimop

Een andere goedkope en gemakkelijke plant is de klimop. De klimop is een bekende plant die veel wordt gebruikt voor het bedekken van muren, schuttingen en andere oppervlakken. Het is een sterke plant die goed tegen droogte kan en weinig onderhoud nodig heeft. Bovendien biedt de klimop een schuilplaats voor vogels en insecten en draagt het bij aan de biodiversiteit in je tuin. De klimop is ook geschikt voor het maken van een groene erfafscheiding. Door hem te leiden over een schutting of gaashekwerk kun je een groene muur creëren die het hele jaar door zichtbaar blijft. De klimop biedt ook beschutting voor dieren en is een belangrijke voedselbron voor bijen en vlinders.

Andere planten

Naast de laurier en klimop zijn er nog tal van andere goedkope planten die je tuin kunnen verfraaien. Denk bijvoorbeeld aan de viool, die in verschillende kleuren verkrijgbaar is en je tuin opfleurt met zijn vrolijke bloemen. Of aan de zonnebloem, die niet alleen mooi is om naar te kijken maar ook nog eens vogels aantrekt met zijn zaden. Het creëren van een groene en bloeiende tuin hoeft dus niet duur te zijn. Door te kiezen voor goedkope planten kun je op een budgetvriendelijke manier een groene oase creëren in je eigen achtertuin. En bovendien draag je zo bij aan het behoud van biodiversiteit en de gezondheid van onze planeet. Fijn toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *