De outdoor tip voor komende winter: skihelm met vizier

Een skihelm met vizier is dé tip voor komende winter. Je ziet steeds meer mensen boarden of skiën met een vizierhelm (zo heet zo’n helm met ingebouwd vizier officieel). En op zich is dat logisch. Wintersporten met zo’n helm is heel comfortabel en prettig. Je hebt een veel beter beeld tijdens het afdalen van de piste. Bovendien hoef je niet op zoveel spullen te letten. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je iets kwijt raakt.
Hieronder staan nog een aantal belangrijke items waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een skihelm met vizier.

CE Keurmerk

De CE Keurmerk is altijd belangrijk als je een skihelm wilt gaan aankopen. Het CE keurmerk geeft namelijk aan de helm voldoet aan de voorschriften die binnen de Europese Unie gelden voor skihelmen. Controleer dit dus goed. Je vindt het keurmerk vaak op de verpakking of in het wasvoorschrift.

De maat

Natuurlijk is de maat en de pasvorm van de skihelm ook erg belangrijk. De skihelm met vizier, moet net als een normale helm gewoon goed op je hoofd passen. Als hij namelijk niet goed past, dan zorgt hij niet voor extra veiligheid en kan je net zo goed geen helm dragen.

Duur is vaak duurzaam

Net als bij heel veel andere producten geldt ook bij vizierhelmen: goedkoop is vaak geen duurkoop. Dat betekent dat als je investeert in een goede skihelm, de helm veel langer meegaat. Wij adviseren ja daarom om echt te investeren in kwaliteit. Daar heb je gewoon veel langer plezier van.

Wat kost een goede skihelm

Een goede vizierhelm is verkrijgbaar bij de betere wintersport webshop vanaf 179 euro en gaat tot ongeveer 399 euro. Hoe duurder de helm, hoe meer gadgets er op zitten. Bijvoorbeeld extra vizieren voor als de omstandigheden anders zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *