Rode Beukenhaag

‘S winters ook genieten van begroeiing in de tuin 

De rode beukenhaag is de oplossing voor iedereen die het hele jaar van z’n tuin wilt genieten. Naarmate de seizoenen verstrijken en het jaar op z’n einde loopt gaan het weer en de planten in je tuin er steeds droeviger uitzien. Er bestaan gelukkig planten die het hele jaar hun blaren vasthouden, één daarvan is de rode beukenhaag. Je kunt het hele jaar naar de mooie rode bladeren kijken. De kleur is bij deze plant datgene wat voor onderscheid zorgt met de rest van de planten, die rode kleur staat bijvoorbeeld in contrast met een stuk gras. Bovendien zorgt meer kleur  in tuin ervoor dat het geen saaie boel wordt.

Rode Beukenhaag

De voordelen van een haag die het hele jaar rood blijft 

De rode beukenhaag kan aardig hoog worden, het is een prima plant om in te zetten wanneer je je achtertuin wilt afscheiden van de buren of de straat, deze ontneemt je eenvoudig het zicht op de omgeving. Dit komt natuurlijk ook doordat de boompjes erg dicht tegen elkaar aan kunnen groeien en op die manier een groene muur kunnen vormen. Je wilt niet hebben dat er na een tijdje gaten in de heg gaan ontstaan. 

Het is helaas wel zo dat, je deze beuken meestal wel als kleine boompjes plant, je moet dus even geduld hebben voor je van een mooie rode heg kunt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *