Op (fiets) vakantie met de elektrische fiets!

 

Een van de beste manieren om de mooiste plekken van Nederland te ontdekken is per fiets. Maar helaas hebben we in Nederland ook vaak te maken met veel wind, waardoor je soms al snel moe bent van het fietsen. Door de aanschaf van een elektrische fiets behoren deze problemen tot de verleden tijd. Met een elektrische fiets kun je ontspannen de omgeving verkennen en ook kom je sneller op plekken waar je met de auto niet kunt komen.

 

Ontspannen (fiets) vakantie

Een fietsvakantie is de ideale manier om actief bezig te zijn te combineren met natuur en cultuur. Op een elektrische fiets kun je vele kilometers afleggen, zonder dat je snel moe wordt en bovendien kun je de omgeving goed verkennen. Hierdoor hou je bovendien ook nog voldoende energie over om tijdens korte tussenstops de bezienswaardigheden van de omgeving te bekijken. Bovendien is een heuvel- of bergachtige omgeving geen probleem, dankzij de elektrische trapondersteuning. Tot slot kom je op de fiets natuurlijk op de meest bijzondere plekken, waar je met een auto veel minder snel kan komen.

 

Elektrische fietsvakantie

Wanneer je met de e-bike op vakantie wilt, dan is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Wij van Fietsenstunt.nl geven je graag een aantal tips waarop je het beste kunt letten.

  1. Actieradius: deze verschilt per e-bike en is de maximale afstand die je kunt afleggen op de accu van een e-bike. De actieradius wordt bovendien beïnvloedt door het gewicht van de bestuurder, maar ook door de windkracht, bandenspanning, ondergrond (asfalt, zandweg), snelheid, trapondersteuning en het rijgedrag.
  2. Trapondersteuning: we onderscheiden twee soorten trapondersteuning. De rotatie ondersteuning waarbij de motor direct ondersteuning biedt zodra je begint te fietsen. Of op basis van trapkracht, hoe meer kracht jij uitoefent op de pedalen hoe meer ondersteuning de e-bike zal geven.
  3. Accu: meestal wordt de accu in de bagagedrager van de fiets verwerkt. Hierdoor kun je de accu er gemakkelijk uit halen, zodat je hem overal kunt opladen waar je maar wilt. Bij sommige e-bikes is de accu verwerkt in het frame. Dit heeft als voordeel dat de fiets een stabielere wegligging heeft.
  4. Motorvermogen: dit bepaalt hoeveel ondersteuning de e-bike kan bieden. Voor een elektrische fiets speciaal voor vakanties en langere toertochten is het verstandig om voor een motor met een groot vermogen te kiezen. Daarnaast kun je de positie van de motor kiezen. Wanneer je voor een voorwielmotor kiest zul je merken dat het lijkt alsof je vooruit wordt getrokken. Een middenmotor zal zorgen voor een natuurlijk gevoel van fietsen.
  5. Prijs: een e-bike heb je in verschillende prijsklassen. Maar wij van Fietsenstunt.nl weten als geen ander dat een goede e-bike niet per se duur hoeft te zijn. Bepaal van tevoren je budget en bekijk de mogelijkheden.

 

Kom langs bij Fietsenstunt voor een proefrit!


Ben je enthousiast geworden en wil je ook met een elektrische fiets op vakantie? Kom dan langs bij Fietsenstunt.nl in Hoorn en maak een gratis proefrit. Je kunt alvast ons aanbod elektrische fietsen online bekijken. Ben je er al uit welke je wilt hebben? Dan kun je de e-bike eenvoudig online bestellen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *