Zakmes online kopen, is het legaal?

 

 

Mensen die graag de buitenwereld op zoeken nemen vaak een zakmes mee. Dit is handig voor diverse doeleinden, daar komen we zo op terug. Er bestaat echter veel discussie over de vraag welke zakmessen eigenlijk wel en niet toegestaan zijn in ons land. Het mag duidelijk zijn dat de messen in onze webshop allemaal legaal zijn om te verkopen. Er is echter ook een categorie die we niet mogen aanbieden. We vertellen u er graag wat meer over.

Alle soorten zakmessen zijn online te koop

Zoals je misschien al is opgevallen, zijn tegenwoordig alle soorten messen wel online te koop. In Nederland is echter niet alles legaal. De messen die in Nederland niet legaal zijn, kan mij echter vaak vrij eenvoudig in het buitenland toch aanschaffen. Vandaag dat veel mensen vinden dat de wetgeving op dit gebied nogal vaag is. Toch proberen we het een stukje duidelijker te maken door aan te geven welke messen precies wel en niet toegestaan zijn in ons land.

 

Welke messen zijn wel en welke niet legaal

Er worden veel discussies over gevoerd, is een bepaald mes wel of niet legaal om in Nederland te verkopen? De meningen kunnen er flink over verschillen. We nemen graag een aantal misverstanden voor je uit de weg. Voor de duidelijkheid, alles zakmessen die u op onze webshop kunt kopen, zijn uiteraard legaal. Sommige mensen vallen echter onder de wapenwetgeving, mensen die illegaal zijn vallen in categorie één. Dit zijn bijvoorbeeld stiletto’s en vlindermessen, ook werpsterren vallen hieronder. Deze artikelen zijn niet legaal om in Nederland te kopen of verkopen.

Waarom een zakmes een must is bij het survivallen

Een goedkoop zakmes is vaak voldoende voor incidentele toepassingen. Als je echte eropuit gaat om de natuur te verkennen, zal je het zakmes waarschijnlijk vaker nodig hebben. Er is ook een speciale sectie voor kwalitatieve survival messen op onze webshop, die zijn allemaal duurzame messen die geschikt zijn voor praktische toepassingen, een must om te overleven in de wilde natuur!.

 

 

 

 

 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *