Motorkleding: wat moet je dragen om veilig te rijden

Hoewel veel motorrijders zich alleen zorgen maken over de helm, moeten andere delen van het lichaam, zoals de handen, borst, benen en voeten, ook worden beschermd.

Tegenwoordig zijn er verschillende opties van motorrijders kleding die verschillende niveaus van bescherming bieden. De prijzen variëren naar gelang van de gebruikte stoffen en de bescherming die wordt gebruikt in jassen, handschoenen, broeken en laarzen. Ook bezoeken veel motorrijders een motorkleding outlet voor betaalbare motorkleding.

Er is waterdichte en thermische uitrusting, ter bescherming tegen kou en regen, maar er zijn ook jassen en broeken van geventileerde stoffen, die ideaal zijn voor gebruik in de zomer. Daarom is er geen excuus om op een motor te rijden zonder de juiste veiligheidsuitrusting.

Daarom hebben wij een lijst samengesteld van de geschikte kleding voor motorrijders. Kijk hier eens naar!

Jassen
Jouw motorrijder garderobe moet een geschikte jas voor motorrijden hebben. Kies een jack van slijtvaste stof, zoals traditioneel leer of denim, dat je bij een botsing beschermt.

Het is ook belangrijk jacks te kiezen met speciale beschermers, die de impact van een klap op het asfalt verminderen en zelfs een breuk kunnen voorkomen. Idealiter zou de jas een rugbeschermer moeten hebben, alsmede schouder- en elleboogbeschermers.

Handschoenen
Het komt vaak voor dat motorrijders rijden zonder een fundamenteel deel van het lichaam te beschermen: de handen. Bij een eenvoudige val zijn het instinctief de handen die gewoonlijk het eerst de grond raken; we doen dit om te proberen de val op te vangen. Daarom is het dragen van handschoenen bij het rijden op een motor van essentieel belang.

Maar het is niet goed om zomaar een handschoen te gebruiken, van rubber of van stof. Er moet een handschoen worden gekozen die geschikt is voor motorrijden, gemaakt van stevig materiaal en met beschermers op het bovenste gedeelte van de hand en ook op de gewrichten.

Broek
Denk er zelfs niet aan om in korte broek op een motor te rijden. Naast het risico jouw benen te verbranden aan de hete delen van de motor of uitlaat, kan een val ernstig letsel veroorzaken. Het is altijd aan te bevelen een lange broek te dragen.

De jeans voor motorrijders hebben kniebeschermers en kunnen een goede optie zijn voor dagelijks gebruik, omdat ze een meer casual design hebben.

Voor het rijden op de weg, wanneer de snelheden hoger liggen, is het echter ideaal een leren broek te dragen. Dit type broek heeft ook meer beschermers, meestal op de heupen, knieën en scheenbenen, om ernstige verwondingen bij een val te voorkomen.

Laarzen
Als je voor het hardlopen loopschoenen gebruikt, moet je voor het motorrijden ook een passende laars gebruiken. De voeten zijn immers delen die erg blootgesteld zijn en verwondingen kunnen oplopen bij het rijden op een motorfiets.

Als je in een stedelijke omgeving rijdt, helpt een laars zoals die voor bergbeklimmen wordt gebruikt al om jouw voeten te beschermen. Bij voorkeur hoog uitgesneden en gemaakt van materialen zoals leer.

Maar er zijn ook geavanceerdere en veiligere opties om jouw voeten te beschermen. Verschillende merken bieden motorlaarzen aan met een casual design, die heel goed in het dagelijkse leven kunnen worden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *